Kako z bolečimi občutki?

Bolečina je znak, da nekaj v danem trenutku, ko nas boli, za nas ne deluje. Vendar bolečina nam vedno nekaj sporoča. Takrat je dobro pogledati, kaj se dogaja znotraj nas, kaj je bil sprožilec, da je izzval bolečino? Kajti naša podzavest nas skuša, četudi z bolečino obvarovati. In, ker naš nezavedni um deluje po liniji najmanjšega odpora in, ne skrbi, za našo srečo in zadovoljstvo, bo delovalo le tako, da bomo preživeli. Za srečo in zadovoljstvo se moramo zavestno odločiti in ju izbrati.

Pri občutkih je potrebno najprej prepoznati neprijeten občutek. To je lahko jeza, strah, sram, razočaranje, občutek manjvrednosti,…Na tej točki se je dobro zavedati, da vsi te občutki, ki jih v danem trenutku čutimo nismo mi in se ne potrebujemo z njimi poistovetiti. To so le deli nas, ki so tisti trenutek žalostni, jezni, jih je sram in se počutijo manjvredni. Lahko smo zgolj opazovalci. Lahko se vprašamo: “Kako bi bilo najbolje izraziti svoja čustva in jih ne potlačiti vase?”

Potlačena čustva se namreč vedno izrazijo, kadar jih ne slišimo, kadar se jim želimo izogniti, kadar jih ignoriramo. Potlačena čustva bodo našla način, da se izrazijo in to je potem lahko na destruktiven način, ki se kaže, kot so nekontrolirani občutki jeze, agresija, anksioznost, tudi depresija. Zato je dobro znati te občutke transformirati, a v nobenem primeru jih ne čutiti. Včasih bo dovolj, da neprijeten občutek predihamo, včasih bo dovolj, da spremenimo zgodbo, kako vidimo določeno situacijo, včasih bo potrebno spregovoriti in povedati, kaj čutimo, včasih bo potrebno postaviti mejo in sporočiti, kaj je za nas sprejemljivo in, kaj ni, včasih bo potrebno se le umakniti in počakati. V nobenem primeru pa ne občutkov potlačiti vase, ker to ni dobro najprej za nas in tudi ne za našo okolico. Ljudje smo različni in tudi naši živčni sistemi. Nekaj že prinesemo s seboj na svet, nekaj je naš karakter, ostalo se pa lahko naučimo in več znanja kot imamo, več orodij in tehnik, lažje bomo znali z neprijetnimi občutki  delovati. In, Access Consciousness nam omogoča pot do več zavedanja. Accessova orodja, predvsem to, da smo nenehno v vprašanju nas opolnomoči. Ko nekaj ne veš,vprašaj:

  • Kaj vse je še mogoče?
  • Kako je lahko še boljše kot to?
  • Kaj je prav v zvezi s tem in tega ne dojamem?
  • Kako lahko to spremenim?

In, ko vprašaš, takrat ti bo vesolje, univerzum, sila, karkoli, že temu pravite dostavilo. Življenje nikoli ne deluje proti nam, življenje vedno deluje za nas, a ker nismo v zavedanju, se potem počutimo nemočni, ujeti, ne znamo iz začaranega kroga in smo na avtomatizmih, ki nas omejujejo, da bi izbrali in skreirali nekaj več.

In, Access Bars tehnika, terapija, nam omogoči ravno ta dostop do naše podzavesti. In tudi, če se na intelektualni ravni zavedamo, poznamo vzroke zakaj, sprožilce od kje, vseeno nimamo dostopa do naše podzavesti. To nam omogoči čarobni dotik – 32 točk na naši glavi, ki jih aktiviramo z nežnim dotikom. Po 15 minutah preidemo v theta stanje – globoko sproščenost in tako imamo dostop do vseh naših strahov, blokad, omejujočih prepričanj, nekoristnih vzorcev, vse kar smo zaklenili v našo podzavest, vsi programi, ki nas omejujejo in za nas ne delujejo, se začnejo čistiti. Kot bi na računalniku pritisnili tipko DELETE. To čistimo in odklepamo na vseh področjih našega življenja. In to so točke za: zdravljenje, kreativnost, denar, kontrolo, spolnost, telo, žalost, radost, zavedanje, upanje, sanje…

Access bars tehnika nam tudi zelo pomaga pri neprijetnih občutkih, anksioznosti, fobijah, depresiji, agresiji…

Gostota naših misli se med terapijo zmanjša tudi do 95 % in nas osvobodi vseh destruktivnih  misli in občutkov, zato se po terapiji počutimo lahkotni, sproščeni, umirjeni, svobodni,…in tako transformiramo neprijetne občutke.